Nieuws.

Sectorplan Optiek

Op maandag 11 mei 2020 is het Sectorplan Optiek in werking getreden. Dit plan is tot stand gekomen door samenwerking tussen de partijen NUVO, Optitrade, Centrop, ANVC en UFON.

In het Sectorplan staat beschreven hoe onze sector de bedrijfsvoering zodanig inricht dat daarmee voldaan kan worden aan de geldende maatregelen van de Rijksoverheid en aan de gezondheidsadviezen van het RIVM.

Ook staat in het Sectorplan welke onderdelen binnen de bedrijfsvoeringen in onze branche toegepast kunnen worden en op welke wijze dit kan. Voor het onderdeel ‘oogmeting’ zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de situatie en de beschikbare middelen in uw bedrijf. Met dit sectorplan kan de optiekbranche op verantwoorde wijze de meeste activiteiten weer uitvoeren en consumenten een breder pakket aan diensten en producten aanbieden. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor contactlenzen.

Gelukkig is er duidelijkheid is voor alle optiekondernemers. Toch willen we graag benadrukken dat de overheid aanpassingen kan eisen zodra veranderende omstandigheden daartoe aanleiding geven. Verder is een juiste uitvoering en toepassing van dit Sectorplan erg belangrijk.

Update: op 27 mei 2020 is er een aanvulling op het Sectorplan gekomen voor de optometrie. Deze is hier in te zien en/of te downloaden.

Klik hier om het Sectorplan Optiek in te zien en/of te downloaden.

Heeft u vragen of opmerkingen over het Sectorplan? Dan kunt u terecht bij het speciaal daarvoor ingestelde e-mailadres sectorplan@centrop.nl.

Agenda.

  1. Algemene Ledenvergadering

    17 mei - 19:30 | 21:30
  2. Algemene ledenvergadering

    15 november - 19:30 | 21:30