Centrop

Over ons

Samen komen we tot het beste resultaat

Centrop is een inkoopvereniging voor zelfstandige opticiens. Of je nou van inkooporganisatie wilt wisselen, je eigen optiekzaak wilt gaan starten of een bestaande zaak over wilt nemen, bij Centrop ben je aan het juiste adres en kan je zelfs hulp krijgen van een bestaand Centrop-lid. Als lid behoor je tot het collectief, een collectief waarbij je kunt profiteren van inkoopvoordeel bij diverse leveranciers, gebruik kunt maken van ondersteunende diensten en waar volop ruimte is voor samenspraak.

Ontstaan van Centrop

In 1960 opende de Brilmij (nu beter bekend als Pearle) haar eerste optiekwinkel in Nederland, de start van de discounters in Nederland. Tijd voor de zelfstandige opticiens om een gezamenlijk front te vormen. Enkele opticiens namen het voortouw en zo ontstond Centrop. In de eerste plaats voor het gezamenlijk inkopen van optiekproducten, waardoor betere inkoopcondities bedongen kunnen worden dan individueel. Later zijn hier extra diensten en services aan toegevoegd.

Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot de meest betrouwbare en solide inkoopvereniging van Nederland met meer dan 400 aangesloten optiekzaken.

Gezichten

Ons team bestaat uit zes personen, die de dagelijkse werkzaamheden verzorgen vanuit het kantoor in Velp. Daarnaast zijn er zeven Bestuursleden die zorg dragen voor een goede leiding van de organisatie. Korte lijntjes dus!

Waarom kiezen voor Centrop?

Centrop is een transparante organisatie. Wij doen niks anders dan het vertalen van de behoeften van onze leden.

Al onze bedrijfsactiviteiten zijn erop gericht om u op een zo goed mogelijke manier van dienst te zijn. Het verschil met andere inkooporganisaties is, dat Centrop een coöperatieve vereniging is, een vereniging zonder winstoogmerk. Wat betekent dat onze leden onze ‘winst’ jaarlijks – naar rato van omzet – uitgekeerd krijgen. Ook worden bonussen voor de volle 100% uitgekeerd.

Daarnaast wordt u gehoord; u kunt te allen tijde met uw opmerkingen en vragen terecht. En niet alleen bij het Centrop team, maar ook bij de overige leden en onze leveranciers.